Skip to content

Autonome Solar Oplossing bij overstroming

OpdrachtgeverGemeente Delfzijl

ProjectDamsterkade Delfzijl

Datum01-02-2019

Voor de tijdelijke parkeerplaats aan de Damsterkade zocht de gemeente een oplossing om deze te verlichten. Want ieder jaar staat de kade onder water waardoor reguliere lichtmasten geen optie zijn. Hier wisten wij wel een goede autonome oplossing voor te bedenken!

Damsterkade Delfzijl

Met gepaste trots hebben wij op vrijdag 1 februari 2019 onze 3 unieke URIAH® Solar Lichtmasten mogen realiseren op de Damsterkade in Delfzijl.

De URIAH® is uniek in zijn soort en biedt talloze voordelen op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie en dat tegen een betaalbare prijs!

Autonome lichtmast
De URIAH® is een volledig autonome lichtmast die werkt op zonnepanelen en die speciaal ontwikkeld is voor de Nederlandse weersomstandigheden. De huidige autonome lichtmasten hebben vaak onvoldoende capaciteit om 15 tot 16 uur te branden gedurende de lange winternachten. Er is overdag te weinig licht om de accu voldoende op te laden, terwijl de lamp juist langer moet branden. De URIAH® beschikt echter over een uniek hexagonaal design met topkwaliteit zonnecellen die zijn geïntegreerd in de mast. Daardoor beschikt de lichtmast over voldoende capaciteit en vermogen om 16 uur per dag te kunnen branden!

Voor meer informatie en specificaties, klik hier.

Praktisch en functioneel
Wat de URIAH® verder uniek maakt, is de modulaire opbouw. Hiermee kunnen we lichtmasten in vrijwel iedere hoogte leveren. De URIAH® is verder niet alleen mooi vormgegeven doordat zowel de zonnepanelen als de accu en de elektronica volledig geïntegreerd zijn in de mast, het is ook een bijzonder praktische en functionele oplossing.

Met het zogenaamde Plug & Play model hoeft er geen accu in de grond gegraven te worden, dus minder arbeid èn minder kans op vervuiling van de omgeving.

Een ander groot voordeel van dit ontwerp is de positie van de panelen die zeer gunstig is voor de instraling van de zon in de wintermaanden. De zon staat in december op max 14 graden, dus zorgt de verticale stand voor een optimale energieopwekking, zeer noodzakelijk tijdens de korte en vaak grijze winterdagen. Een bijkomend voordeel is dat er geen vuil of sneeuw op de panelen kan blijven liggen.

Kostenbesparing
Het accupack van de URIAH® heeft een totaalvermogen van maar liefst 1440Wh en meer dan 5000 cycles. Dit komt overeen met een levensduur van zo’n 15 jaar! Dit is niet alleen veel duurzamer, het levert ook een forse kostenbesparing op ten opzichte van de gangbare 2000 cycle accu’s. Zo hoeft de accu niet na 5 á 6 jaar al verwisseld te worden wat een besparing oplevert van maar liefst 60% van de kosten van wegafzetting, man- uren en accukosten!

Hoog rendement
De 2 Solar Modules (bestaande uit 6 zonnepanelen per Solar Module) die er op zitten, hebben een totaalvermogen van 600Wp wat gemiddeld circa 300kWh per jaar* levert. Het zijn volledig zwarte mono kristallijn zonnepanelen die een hoog rendement combineren met een mooie, rustige uitstraling. Met deze configuratie kan de URIAH® op een volle accu zo’n 6 winternachten branden zonder tussentijdse oplading**.

Kwaliteit
Kwaliteit staat bij ons voorop! Het is dan ook niet voor niets dat de URIAH® in Nederland is geproduceerd met gerenommeerde Nederlandse partners. Zo is het design ontworpen door ipv Delft, heeft PMF Stalen Masten dit vertaalt naar een prachtige en robuuste mast en heeft Aluminium Extrusie de aluminium profielen verder uitgewerkt en geproduceerd. Als kers op de taart, wordt deze unieke lichtmast voorzien van een armatuur van Schréder. De URIAH® is kortom een hoogwaardig Nederlands product tegen een betaalbare prijs in zijn klasse.